Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Μαζεύουν υπογραφές οι Νέοι Αγρότες.

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση όσων υπέβαλλαν αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, των Οργανωμένων Νέων Αγροτών αλλά και κάθε νοήμονος αξιοπρεπούς Έλληνα πολίτη από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση του Προγράμματος Νέων Γεωργών.Η κατάσταση είναι τραγική για τις νέες και νέους που....... περίμεναν ότι η Δημόσια Διοίκηση θα τους απαντούσε μέσα σε τέσσερις μήνες, όπως έγραφε η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ αναφερεται στο δελτίο που εξέδωσε η ΠΕΝΑ. Παραιτήθηκαν από τις δουλειές που απασχολούνταν, διαγράφηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, δανείστηκαν και χρεώθηκαν για μερικούς μήνες για να νοικιάσουν ή αγοράσουν τα απαραίτητα, και Άνεργοι, Ανασφάλιστοι και Χρεωμένοι περιμένουν ήδη ένα χρόνο χωρίς να έχουν μια σαφή απάντηση στην αίτηση να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών.

Εν τω μεταξύ στις παρουσιαζόμενες δυνατότητες ή ακόμα και ευκαιρίες απασχόλησης απαντούσαν αρνητικά, διότι ήταν «μέσα» στο Πρόγραμμα ή κατά φήμες, που δεν πίστευαν, θα τους «πετούσαν» απ’ έξω, αλλά ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ μέχρι σήμερα καμιά σαφή απάντηση. Μετά την συνάντηση της 27-1-2010 στην Αθήνα (Stanley) με την κα Υπουργό ΑΑ&Τ, είχαμε το Δελτίο Τύπου της κας Υπουργού και του κ. Υφυπουργού της 18-2-2010 και έκτοτε ΤΙΠΟΤΕ.

Η συμπεριφορά του ΥπΑΑΤ προς τους πολίτες που υπέβαλλαν αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι πέρασε κάθε όριο και είναι υβριστική και προσβλητική για κάθε αξιοπρεπή πολίτη. Η τραγική κατάσταση των σχεδόν ακάλυπτων από συνδικαλιστικό φορέα νέων, και με την ΠΑΣΕΓΕΣ διακηρυγμένα πολέμιο του προγράμματος (χωρίς να είναι συνδικαλιστικός φορέας), δυστυχώς επιτείνεται από την μη αποτελεσματική λειτουργία της Δικαστικής εξουσίας, διότι όπως φαίνεται απαιτούνται 4 χρόνια περίπου για την έκδοση απόφασης από τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Το σύμπλεγμα, «ΣΥΣΤΗΜΑ, καθεστώς», στο οποίο έχουν εγκλωβισθεί οι νέες και νέοι αγρότες έχει ήδη απομακρύνει τους ποιο αδύναμους πολίτες από τα «αποκρουστικά» (μη ελκυστικά) αγροτικά επαγγέλματα, ενώ «βράζει» μέσα στους δυνατότερους (στα νεύρα και στις οικονομικές αντοχές) με απρόβλεπτες εκρήξεις.

Απαιτείται πολιτική λύση, και όχι να κρυφτούν οι πολιτικοί πίσω από τεχνοκράτες και νομικισμούς. Η πολιτική λύση να ενταχθούν όλοι και μάλιστα με όσο πριμ προβλέπονταν για τον καθένα στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της 27-1-2010, είναι και η απλούστερη και η δικαιότερη σήμερα.

Μετά την «κοιλιά» των 3 χρόνων ακινησίας (2007-2009), θα έχουμε μια έξαρση 8.500 νέων αγροτών (2010) σε ένα χρόνο και θα μένουν μόνο άλλοι 3.500 νέες και νέοι αγρότες μέχρι το 2015 (+δύο χρόνια συνήθως, δηλαδή 2017), όπως ήταν ο σχεδιασμός του ΠΑΑ 2007-2013.

Τα παραπάνω δίνουν 500 περίπου θέσεις ετησίως για νέους γεωργούς για τα επόμενα χρόνια, που είναι πάλι μια «κοιλιά», που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις παραγωγικές ανάγκες της σύγχρονης αγροτικής οικονομίας.

Αντί να ενοχλεί την σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ το ότι οι 8.500 νέες και νέοι αγρότες θα έχουν προσελκυσθεί από την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του προηγούμενου Υπουργού, ίσως θα ήταν ποιο εποικοδομητικό να εξευρεθούν πόροι για περισσότερους Νέους Γεωργούς, που τους έχει ανάγκη ο αγροτικός τομέας και οι οποίοι μπορούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα να παράγουν πλούτο για την εθνική οικονομία, ειδικότερα σήμερα με την οικονομική δημοσιονομική κρίση.

Περισσότερα στο http://www.agroschannel.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου