Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ κος ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ...

Γράφει η "Γαλάζια Νεολαία"


Χρειάζεται πραγματικό ταλέντο για να μπορέσεις να εξαφανίσεις μέσα σε λίγες ημέρες όλη την κυβερνητική σου προϋπηρεσία. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως από το βιογραφικό του Ανδρέα Παπαμιμίκου που ο ίδιος έχει αναρτήσει στο blog του, εξαφανίστηκε τις τελευταίες ώρες οποιαδήποτε αναφορά για την εργασιακή του εμπειρία ως σύμβουλος... του Υπουργού Ε. Στυλιανίδη και ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Α.Θ. και της ΤΡΑΜ ΑΕ.

Προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:

· Μήπως ο Παπαμιμίκος ντρέπεται για το κυβερνητικό του παρελθόν ή

· Μήπως φοβάται για το μέλλον;

Προφανώς ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν νιώθει ιδιαίτερα άνετα να διεκδικεί τη θέση του Προέδρου ΟΝΝΕΔ όταν επί κυβερνήσεως ΝΔ συμμετείχε σε τόσα ΔΣ. Πόσοι άραγε συνομήλικοι του, ΔΑΠίτες ή ΟΝΝΕΔίτες συμμετείχαν σε τόσα διοικητικά συμβούλια οργανισμών; Το προφίλ του προφανώς δεν ταιριάζει με αυτό του μέσου τριαντάρη, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και εργάζεται με ανελαστικά ωράρια στον ιδιωτικό τομέα, αδυνατώντας οικονομικά να προβεί σε μία πολυδάπανη πανελλαδική εκστρατεία διεκδίκησης της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ. Προφανώς όμως, ο Ανδρέας δεν ντρέπεται για το κυβερνητικό του παρελθόν (ασχέτως αν το κρύβει) γιατί ποτέ δεν μίλησε για προσωπικά του λάθη και ποτέ δεν αρνήθηκε την εμπλοκή του. Αντίθετα περήφανος δηλώνει και για τις πράξεις και για τους συνεργάτες του.

Τι μπορεί να φοβάται τότε ο Ανδρέας; Μήπως τη νέα δικαστική του περιπέτεια ως μέλος της ΤΡΑΜ ΑΕ αυτή τη φορά; Σύμφωνα με άρθρο σε blog που μάλιστα τον υποστηρίζει (http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_4942.html), ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής προτρέπει να ασκηθεί αγωγή κατά των μελών των ΔΣ της ΤΡΑΜ ΑΕ και της ΑΜΕΛ ΑΕ για τη ζημία που υπέστη η εταιρία από τη διενέργεια των... προσλήψεων προσωπικού (2008-9) και να διερευνηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των μελών των ΔΣ των δύο κρατικών φορέων για απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις οποίες ζημίωσαν την περιουσία της εταιρίας και κατ’ επέκταση της χώρας.

Περιπετειώδης τύπος τελικά ο Παπαμιμίκος … αφού από όλα τα ΔΣ οργανισμών που πέρασε αποκόμισε και μία επαφή με τη δικαιοσύνη. Ευχόμαστε πάντως η περιπέτεια του αυτή να έχει καλύτερο τέλος από την προηγούμενη όπου καταδικάστηκε πρωτόδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου