Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η ΟΝΝΕΔ, η Νέα Γενιά και η Γραμματεία που διχάζει τους Υποψηφίους.

Μεγάλο διχασμό έχει προκαλέσει στην ΟΝΝΕΔ η αιφνιδιαστική σύσταση Γραμματείας Νέας Γενιάς από τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρώτος – και ο μόνος – υποψήφιος πρόεδρος που αντέδρασε δημόσια στο προσυνέδριο Θεσσαλονίκης ήταν ο Βασίλης Αξιώτης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως «όσο δυνατά στηρίζει και σέβεται τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τόσο θα υπερασπίζεται και τον αδιαπραγμάτευτο ρόλο της ΟΝΝΕΔ»

Πραγματική έκπληξη για τον 26χρονο Πολιτικό Μηχανικό αφού οι άλλοι 2 υποψήφιοι δεν είπαν κουβέντα για το ζήτημα παρά την ηλικία τους και την μεγαλύτερη πορεία τους στην ΟΝΝΕΔ. Έτσι το επιχείρημα περί «αυθεντικού ΟΝΝΕΔίτη» κατέρρευσε για τον Χατζή ο οποίος προτίμησε τη σιωπή για να μην ρισκάρει την «άψογη» σχέση που διαρρέει ότι διατηρεί με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ ο Παπαμιμίκος που ευνοεί και ευνοείται από το σύστημα Κικίλια (ο οποίος διορίστηκε Γραμματέας στη συγκεκριμένη θέση) ξέρει ότι αν αντιδράσει θα διασπαστεί το – ήδη ασταθές - μπλοκ που σήμερα ελέγχει.

Ενδιαφέρον έχει η στάση του Λεκανοπεδάρχη Ευθύμη Τσίγκα ο οποίος έχει γίνει έξαλλος τόσο με την απόφαση του κόμματος για τη δημιουργία Γραμματείας Νέας Γενιάς όσο και με τη στάση Χατζή με τον οποίο πολλοί βιάστηκαν να ταυτίσουν εκλογικά. Φαίνεται ότι η «ομάδα» Τσίγκα πλέον συμφωνεί περισσότερο με τις απόψεις του Αξιώτη και ότι η φήμη που κυκλοφορούσε την τελευταία εβδομάδα για συμφωνία των 2 πλευρών επιβεβαιώνεται. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Λεκανοπεδάρχης πρoέρχεται από τη Νομική Αθηνών η οποία έχει πάρει θέση από την αρχή υπέρ του Αξιώτη.

Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να «κλείσει» για τον Αξιώτη και άλλη μια μεγάλη συμφωνία στήριξης από ομάδα στελεχών με έρεισμα και στη Θεσσαλονίκη. Με αυτές τις εξελίξεις το αουτσάιντερ του 26χρονου δεν αποκλείεται μετά το έκτακτο συνέδριο να μετατραπεί σε φαβορί.
 

1 σχόλιο:

  1. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Χατζής μίλησε για την μία και ενιαία ΟΝΝΕΔ. Είπε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και έβαλε τέλος στα εκβιαστικά διλλήματα που ακούγονται κατά καιρούς.

    Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του ήταν:

    ........

    Η ΟΝΝΕΔ είναι ο μόνος σύνδεσμος του Πρέδρου της ΝΔ και του ίδιου του κόμματος με τη νεολαία. Καμία γραμματεία δε μπορεί να αντικαταστήσει τα 36 χρόνια ιστορίας της Οργάνωσής μας. Καμία γραμματεία δε μπορεί να καπελώσει την οργάνωσή μας.

    ........

    kostasxatzis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή