Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο ΣΕΦ, εκ των έσω...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη



Καταδείχθηκε ότι η ΝΔ είναι χωρισμένη τουλάχιστον σε δύο στρατόπεδα!


Πήγα. Όχι για ν' ακούσω κάτι διαφορετικό, αλλά για να ψυχολογήσω ένα καθοδηγούμενο ποίμνιο νέων. Ομολογώ πως δεν πίστευα ότι θα χειροκροτήσω, αλλά κάποιες στιγμές το ένιωσα. Όχι τη ώρα των τραμπουκισμών -δεν τους πρόλαβα- αλλά σε δύο άλλες περιπτώσεις μου βγήκε αβίαστα η κίνηση. Αρχικά, στον αυτοσαρκαστικό λόγο του πρώην υποψήφιου, Κώστα Ιωάννου, που τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του και στήριξε ανοικτά την υποψηφιότητα του Αξιώτη, καταγγέλλοντας τους άλλους δύο υποψήφιους (Παπαμιμίκο και Χατζή) για απαξιωτική συμπεριφορά στο πρόσωπό του και στο λόγο του. Χειροκρότησα και τον Χατζή όταν έκανε την πρόταση να καταθέσουν στο διαδίκτυο οι υποψήφιοι τα παραστατικά με αποδείξεις των εξόδων τους για την προεκλογική εκστρατεία. Πράγματι, θα είχε ενδιαφέρον ο κ. Αξιώτης, για παράδειγμα, να δημοσίευε την απόδειξη πληρωμής καταχώρησης στη μεγαλύτερη free press εφημερίδα. (Βέβαια, αν δεν το πράξει ο ίδιος θα μπορούσε να προβεί σε μια σχετική δημοσίευση η εφημερίδα).

Ξέρω ότι...

δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις το πότε χειροκρότησα εγώ, καθώς εξορισμού το χτύπημα των χεριών για επιβράβευση είναι καθαρά υποκειμενική κίνηση και θέμα γούστου και αισθητικής. Νιώθω όμως ότι θέλεις να ενημερωθείς για τα υπόλοιπα, αυτά που κάποιοι ονομάζουν παραπολιτικές εικόνες, αλλά συχνά είναι εκείνες που δίνουν την πραγματική είδηση.

Το προσυνέδριο κατέδειξε ότι η ΝΔ είναι χωρισμένη σε δύο και άνω στρατόπεδα. Οι υποψήφιοι βουλευτές που ανοικτά στήριξαν τον Σαμαρά (βλ.π. Πάνος Παναγιωτόπουλος) καθόταν στη πρώτη σειρά, μέχρι που ο Πρόεδρος της ΝΔ ολοκλήρωσε την ομιλία του. Υπήρχαν όμως ορισμένοι βουλευτές, που είτε από το φόβο της πρόκλησης δυσάρεστων σχολίων (βλ.π. Στυλιανίδης), είτε γιατί δεν στηρίζουν τον επίλεκτο του Σαμαρά (βλ.π. Χατζηδάκης) προτίμησαν να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα από τους πίσω διαδρόμους. Εκεί ήταν το "μάτι" του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Αντώναρος. "Νύχτα ήρθε, νύχτα έφυγε" ο Γιώργος Βουλγαράκης, για λόγους που καταλαβαίνεις και δεν χρειάζεται να αναλύσω.

Από τις αντιδράσεις των συνέδρων, εύκολα γινόταν αντιληπτό ότι ουσιαστικά οι δύο διεκδικητές είναι ο Χατζής κι ο Παπαμιμίκος. Κέρδισαν κι οι δύο, μοιρασμένα τα χειροκροτήματα και όλα δείχνουν ότι η εκλογή θα είναι ντέρμπι. Έκδηλος, όμως, ήταν ο φόβος του Παπαμιμίκου ο οποίος στοχοποίησε τον Χατζή για τα επεισόδια, δείχνοντας ιδιαίτερη άνεση στο ρόλο του προβοκάτορα. Αντίθετα, ο Χατζής ήταν ενωτικός και καθόλου πολωτικός. Ουσιαστικά διαφοροποιημένες ήταν οι ομιλίες τους, των οποίων τις λεπτομέρειες θα δεις όταν δημοσιευτούν στο διαδίκτυο, κατά την διάρκεια της μέρας.

Στέκομαι, τέλος, σ' έναν δημοσιογράφο που η όλη στάση του μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ο κ. Γιώργος Βλάχος παρέμεινε καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, επιδεικνύοντας ευλαβική προσήλωση στα λεγόμενα των υποψηφίων και στο τέλος έδειξε την προτίμησή του στο εκλεκτό ορισμένων -όχι όμως της κ. Μπακογιάννη- Παπαμιμίκο, ακούγοντας με πατρική στοργή τα νέα από τον ίδιο τον υποψήφιο. Είχε δε στα χέρια του και ξεφύλλιζε, τον λόγο του Παπαμιμίκου, τον οποίο φήμες λένε ότι επιμελήθηκε ο λογογράφος του κ. Στυλιανίδη και δημοσιογράφος, κ. Μανώλης Κοττάκης.

Αυτά για αρχή, έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου