Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ-Νικητές και χαμένοι

Απ' όλα είχε το μενού του έκτακτου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, που έλαβε χώρα, χθες, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ένταση, εκπλήξεις, συμμαχίες, υπονοούμενα, υπερβολές, ψέμματα, φυσικά ωραίες παρουσίες και δωρεάν μάθημα πολιτικού πολιτισμού από τον τέως πρόεδρο της γαλάζιας νεολαίας, Δημήτρη Τσιγγούνη.

Πριν την έναρξη των ομιλιών, υπήρξε ένταση μεταξύ των υποστηρικτών Παπαμιμίκου και Χατζή, οι οποίοι ήταν και αισθητά περισσότεροι, καθώς οι δύο υποψήφιοι αγνόησαν σχετική συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων για μη μεταφορά "οπαδών" τους με λεωφορεία και συγκέντρωσαν κόσμο από όλη τη χώρα με οργανωμένες εκδρομές.

Τα πνεύματα ηρέμησαν και το συνέδριο ξεκίνησε με τις ομιλίες του απερχόμενου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Γιώργου Παπανικολάου και του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ενώ μετά την αποχώρηση του τελευταίου η ατμόσφαιρα "ηλεκτρίστηκε" ξανά.

Ακολούθησε η ομιλία του Κώστα Ιωάννου, ο οποίος έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί (καθώς δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές από τους συνέδρους) και θα στηρίξει τον Βασίλη Αξιώτη για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία του για τις "άνανδρες" και κακοήθεις επιθέσεις που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα του.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος μιλώντας δυναμικά κατέθεσε τις προτάσεις του, υπό την ιαχή των τυμπάνων (οπαδική ατμόσφαιρα από υποστηρικτές Παπαμιμίκου και Χατζή, κάτι το οποίο καυτηρίασε ο Δημήτρης Τσιγγούνης, ζητώντας μάλιστα να μην επαναληφθεί ως δείγμα σεβασμού στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ).

Στα συν του Παπαμιμίκου η δήλωση στήριξής του από τον γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Γιώργου Παπαδομιχελάκη. (επικοινωνιακού χαρακτήρα περισσότερο αλλά λαμβάνει θετικό πρόσημο)

Γέλιο προκάλεσε η εικόνα υποστηρικτή του που συντόνιζε τα συνθήματα, έχοντας φυλλάδια της ομιλίας του και γραμμένα πάνω σε αυτή των σημείων που έπρεπε να σταματήσει ο Παπαμιμίκος και να αρχίσουν τα συνθήματα. (Εκτέθηκε από την κάμερα που υπήρχε στο χώρο και έδινε εικόνα στα video-walls)

Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα, σημειώθηκαν, εκ νέου, επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών του και εκείνων του Χατζή.

Σειρά είχε ο Κώστας Χατζής, οι υποστηρικτές του οποίου ήταν οι πιο "άτακτοι", με τον ίδιο να συνεχίζει τις ομιλίες σε υψηλούς τόνους, καταθέτοντας τις προτάσεις του για νεολαία και κοινωνία, μιλώντας για μια ΟΝΝΕΔ μακριά από παράγοντες (;;), ενώ μάλλον θα μπερδεύτηκε όταν είπε ότι είναι αντίθετος στις μετακινήσεις υποστηρικτών με λεωφορεία. (τη στιγμή που είχε φέρει ο ίδιος από όλη την Ελλάδα).

Τελευταίος από τους υποψήφιους προέδρους της ΟΝΝΕΔ, μίλησε ο Βασίλης Αξιώτης, τη στιγμή που κάποιοι (απαράδεκτοι, κυρίως υποστηρικτές του Χατζή) αποχωρούσαν από την αίθουσα του συνεδρίου.

Έχοντας νωρίτερα κερδίσει τις εντυπώσεις, ανατρέποντας το σκηνικό, με την ανακοίνωση της στήριξης Ιωάννου, κατέθεσε τις προτάσεις και τις θέσεις του, ανεβάζοντας τους τόνους σε αρκετά σημεία και ξεκαθαρίζοντας ότι θα δώσει τη μάχη "μέχρι τέλους", απέδειξε ότι θα διεκδικήσει στα ίσα την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, στις εκλογές της 18ης Απριλίου.


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου