Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ METΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ

Κοινά συμπεράσματα βγάζει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, κατά τον έλεγχο που διεξήχθη στις εταιρίες ΤΡΑΜ Α.Ε. και ΑΜΕΛ ΑΕ (Εταιρία Λειτουργίας της Αττικό Μετρό Α.Ε.) καθώς και στις δύο περιπτώσεις ο Γενικός Επιθεωρητής, προτρέπει να ασκηθεί αγωγή κατά των μελών των ΔΣ της ΤΡΑΜ ΑΕ και της ΑΜΕΛ ΑΕ για τη ζημία που υπέστη η εταιρία από τη διενέργεια των... προσλήψεων προσωπικού (2008-9) και να διερευνηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των μελών των ΔΣ των δύο κρατικών φορέων για απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις οποίες ζημίωσαν την περιουσία της εταιρίας και κατ’ επέκταση της χώρας. Ήδη ετοιμάζεται να... τριτώσει το «κακό» μετά τον έλεγχο που ήδη έχει ξεκινήσει στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ. Το θέμα είναι πως στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, δύο από τους κατ‘ εξακολούθηση «συναυτουργούς» παρατυπιών της κρατικής εταιρίας, ο Μπάμπης Κοσσυβάκης και ο Νίκος Σιγάλας, έχουν επιδοθεί εδώ και πολλές μέρες σε λυσσαλέα παραποίηση και καταστροφή εγγράφων, κάτω από τη μύτη του Προέδρου της εταιρίας, Απόστολου Αρβανίτη, ειδικά κάθε Δευτέρα που απουσιάζει.

Ο μεν Κοσσυβάκης, μελετάει ενδελεχώς τα δύο πορίσματα του Επιθεωρητή, σαν «σκονάκι» και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη πρωτοκόλλου στους εργασιακούς φακέλους, επιδίδεται καθημερινά σε αλλοίωση και προσθαφαίρεση εγγράφων. Πολλές φορές γράφει ο ίδιος ετεροχρονισμένα, βιογραφικά και αιτήσεις πρόσληψης, αλλάζει βαθμολογίες, ημερομηνίες και εισηγήσεις για προαγωγές, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των ελεγκτών.

Ο δε Σιγάλας, (σε συνεργασία με τη συνεργάτιδα του, Σοφία Στάμου) λίγο πριν αποσπασθεί στο γραφείο του Κώστα Χατζηδάκη, «σβήνει όλα τα ίχνη» που αφορούν την κατασπατάληση πολλών εκατομμυρίων Ευρώ σε διαφήμιση μέσω απευθείας αναθέσεων, παράτυπων διαγωνισμών, τις κατευθυνόμενες εντολές για το «μοίρασμα» εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ σε ΜΜΕ της αρεσκείας του. Πολλές φορές, εκτός από έγγραφα καταστρέφει και cd, οπότε ο θόρυβος του ηλεκτρικού καταστροφέα ακούγεται μέχρι έξω...

Αμφότεροι, επάνω στον πανικό τους, παραγνωρίζουν ότι εκτός από τις ποινικές ευθύνες τους, αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα η άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων κατά τη διεξαγωγή ελέγχου από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Εκείνο που θέλουμε να υπενθυμίσουμε και στους δύο... αμετανόητους, είναι πως άδικα... κουράζονται και καταστρέφουν στοιχεία, χειροτερεύοντας τη θέση τους.

Όσο για τον νυν Πρόεδρο της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολο Αρβανίτη, έχουμε τρεις επισημάνσεις :

1. Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, προτείνει, κατ’ ουσία, την ποινική δίωξη για κακούργημα του τέως Προέδρου της ΑΜΕΛ και αντιπροέδρου του ΤΕΕ, Μανώλη Δρακάκη. Είναι δυνατόν να παραμένει στην πενταμελή Επιτροπή η οποία θα αποφασίσει ποιός μελετητής θα αναλάβει την Β’ φάση της Κτηματογράφησης; (ξέρετε, εκείνη την Επιτροπή η οποία με ψήφους 3-2, «έκανε τα στραβά μάτια» στον ανοιχτό φάκελο του Προέδρου του ΤΕΕ, προκαλώντας χρονοβόρες ενστάσεις. Η ψήφος που «έκανε τη διαφορά» ήταν του Μανώλη Δρακάκη.)

2. Όταν γίνεται απόσπαση Διευθυντή μίας κρατικής εταιρίας, σε βουλευτικό γραφείο, ποιός... «πληρώνει το βαρκάρη;» (μήπως έτσι προστατεύεται ο μισθός του έναντι όλων των υπόλοιπων εργαζομένων, που θα μειωθεί;)

3. Έχετε λάβει τα μέτρα σας για να μη γίνει παραποίηση στοιχείων που σύντομα, θα δοθούν στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης;

Με αγάπη, fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου