Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΘΗΝΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΜΟΥ

Γράφει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος



Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας γυρνάει σελίδα. Τώρα, όλοι συμμετέχουμε. Τώρα, όλοι έχουμε δύναμη.

Οι διαδικασίες άνοιξαν για να πάψουν να λειτουργούν συστήματα και μηχανισμοί. Πήραμε,μια ιστορική απόφαση γι ΄ αυτό δεν θα αφήσουμε κανέναν να την καταστρατηγήσει, να την ευτελίσει. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν,για κανέναν λόγο, και με κανένα μέσο, να μας την ακυρώσει. Έχουμε χρέος και υποχρέωση να διαφυλάξουμε το αδιάβλητο των διαδικασιών. Κανένας επόμενος Πρόεδρος, δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί, μέσα από θολές διαδικασίες. Η εκλογή για την ανάδειξη Προέδρου της ΟΝΝΕΔ δεν είναι προσχηματική διαδικασία.

Ήταν, είναι, και θα είναι πάγια θέση μου και διεκδίκησή μου οι ανοιχτές διαδικασίες, να είναι ουσιαστικά ανοιχτές, με ουσιαστική Δημοκρατία, ουσιαστική Διαφάνεια και ουσιαστική συμμετοχική. Αυτό σημαίνει καλούμε όλους τους νέους, Έλληνες πολίτες, και Έλληνες το γένος, να συμμετέχουν στις ανοιχτές και καθαρές διαδιακασίες της ΟΝΝΕΔ. Αλλά τους παρέχουμε και τη δυνατότητα να συμμετέχουν. Είναι αυτονόητό ότι ζητάμε όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες. Κάλπες παντού. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλα μέτρα στο κόμμα και άλλα σταθμά στην ΟΝΝΕΔ. Είναι αυτονότητο ότι θέλουμε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν πιο πολλοί. Ήμουν, εξάλλου, αυτός που σταθερά, μόνος και πρώτος το διεκδίκησα. Το άνοιγμα στην κοινωνία, το άνοιγμα στους νέους απαιτεί να βάλουμε τέλος στους αποκλεισμούς. Είναι αυτονόητο ότι θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο το αδιάβλητο των διαδικασιών.

Τις τελευταίες μέρες κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ σε ένα φθηνό διαγωνισμό πατριωτισμού. Μιλάνε προσβλητικά για Οννεδίτες δύο ταχυτήτων. Πίσω απο την ταμπέλα του γνωστού άγνωστου, χρησιμοποιώντας τη γνωστή παλιοκομματική πρακτική των ανώνυμων διαρροών σπιλώνουν υπολήψεις. Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Αγνοώντας βεβαίως τις ευρύτερες συνέπειες των πράξεων και των λόγων τους. Η εθνική συνείδηση δεν μπαίνει σε ζυγάρια. Οι Οννεδίτισσες και οι Οννεδίτες αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά δεν είμαστε πατριδοκάπηλοι. Τον πατριωτισμό μας τον αποδικνύουμε με πράξεις. Ο λαϊκισμός είναι επικίνδυνος.

Ξεκαθαρίζω ότι ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος απο τους συνυποψηφίους μου, αρνηθήκαμε τη συμμετοχή των νέων ηληκίας 16 με 18, των Κυπρίων και των Βορειοηπειρωτών στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ. Είναι γελοίο να το επικαλούνται κάποιοι για δικούς τους λόγους. Επιδίωξαμε τη συμμετοχή όλων και τόνισαμε ότι το ζήτημα της δημιουργίας εκλογικών καταλόγων είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη διασφάλιση και την εγκυρότητα των διαδικασιών. Μετά τις προσπάθειές μας, οι Κύπριοι, οι Βορειοηπειρώτες και οι νέοι ηλικίας 16-18, θα μπορούν να εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι και τις 12 Απριλίου, ώστε να ενσωματωθούν στον κατάλογο του ΥΠΕΣ, βάσει του οποίου θα ψηφίσουμε όλοι στις 18 Απριλίου.

Kάποιοι κρυμμένοι στην ανωνυμία τους χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς. Λυπάμαι πολύ. Κάποιοι δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Ο πατριωτισμός αποδεικνύεται με πράξεις. Δεν αποτελεί εργαλείο για την ανέλιξη στην Προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Εγώ τη δράση μου για την πατρίδα δεν θα τη διαφημίσω για να εκλεγώ Πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ. Οι άριστες σχέσεις μου με τους Κύπριους φοιτητές και τις οργανώσείς τους, όσο ήμουν Γραμματέας στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και Προέδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε από κοινού, οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήσαμε μιλούν από μόνες τους. Εχω, επίσης, επανειλημένως πει ότι είμαι περήφανος για την εργασία μου σε αναπτυξιακά έργα εθνικής σημασίας. Έχω εργαστεί για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των Βορειοηπειρωτών στην Κορυτσά και τους Αγίους Σαράντα, για την ενίσχυση της εθνικής οντότητας της μειονότητας. Όταν άλλοι μιλούν αφηρημένα, εγώ λέω ότι έχω συνεργαστεί μ᾽ αυτούς τους ανθρώπους, και οι βορειοηπειρώτες το γνωρίζουν αυτό καλά.

1 σχόλιο:

  1. Με θητεία στην Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος (Καλαμαριά Θεσσαλονίκης) και μιλάς για δράση σου για την πατρίδα.
    Δεν ντρέπεσαι λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή