Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

"Η Αθήνα έχρισε νικητή τον Κώστα Χατζή!"

Γράφει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑ

"Σε αντίθεση με όσα διαβάζουμε από καθοδηγούμενα κι ανεξέλεγκτα πλέον blogs, θεωρούμε ότι χθες (Κυριακή 14 Μαρτίου) στο Έκτακτο Συνέδριο της Αθήνας η υποψηφιότητα Χατζή απέδειξε ότι βρίσκεται σε τροχιά νίκης, πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους...Όπως λέει και το σύνθημα "το ποτάμι δε γυρίζει πίσω..." 'Ηρθε η ώρα για την πραγματική αλλαγή και την επανεκκίνηση της Οργάνωσης...

Ο Κώστας Χατζής ήταν ο νικητής στο Έκτακτο Συνέδριο της Αθήνας. Δεν ήταν μόνο οι Δαπίτες και Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα που δημιούργησαν ατμόσφαιρα νίκης. Δεν ήταν μόνο η εντολή που έδωσαν όλοι αυτοί στο Χατζή για γενναίες αλλαγές μετά την 18η Απριλίου. Αυτό που έκανε το Χατζή να ξεχωρίσει ακόμη μια φορά ήταν οι ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ και η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Αυτά είναι που θα κρίνουν την τελική αναμέτρηση, καθώς αυτά θα αποτελέσουν κριτήριο για την τελική επιλογή. Ο Χατζής είναι αυτός που δίνει στην Οργάνωση τη χαμένη ιδεολογική της αίγλη. Ιδέες, αξίες και θέσεις μιας παράταξης που τόσα χρόνια ήταν ξεχασμένες, διότι κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η ΟΝΝΕΔ δεν πρέπει να έχει πολιτικό λόγο. Πράγματα για τα οποία αν μιλούσε κανείς στο παρελθόν θα τον θεωρούσαν γραφικό. Κι όμως τώρα, κάνοντας ξανά πολιτική στη βάση της ιδεολογίας, φαίνεται ότι οι ΙΔΕΕΣ κερδίζουν, οι ΠΑΡΑΓΚΕΣ διαλύονται και το πάθος για ΑΛΛΑΓΗ είναι πιο μεγάλο από ποτέ.

Ο νικητής στις 18 Απριλίου θα είναι αυτός που αγγίζει την καρδιά του ΟΝΝΕΔΙΤΗ και του ΔΑΠΙΤΗ. Ο νικητής θα είναι αυτός που θέτει τον απλό, καθημερινό αγωνιστή της παράταξης ως επίκεντρο των διαδικασιών και των εξελίξεων. Οι λογικές αυτών που βλέπουν τους Δαπίτες και τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ως μάζα και ως μέσο διαπραγμάτευσης, πίεσης και πλουτισμού για τους ίδιους ξεπεράστηκαν και ηττήθηκαν. Οι πρακτικές όσων προσπαθούν να επικρατήσουν στην πολιτική μαζεύοντας και πουλώντας υπογραφές δεξιά κι αριστερά, έχουν επίσης τελειώσει. Το ίδιο ισχύει και για όσους νομίζουν ότι επειδή τόσο καιρό κρατούσανε στα χέρια τους 2 σφραγίδες η παράταξη τους ανήκε. Δυστυχώς για αυτούς, το μέλλον της Οργάνωσης από εδώ και στο εξής το σφραγίζουν οι απλοί αγωνιστές και αγωνίστριες και όχι οι καρεκλάτοι και οι ευνοούμενοι.

Ο Χατζής είναι ο μοναδικός υποψήφιος που τολμάει να μιλήσει για θέματα, τα οποία η κεντροδεξιά όπως προσπάθησαν να την κάνουνε κάποιοι, τόσα χρόνια φοβόταν να ανοίξει. Η ιδεολογία μας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, η Οργάνωση ανοίγεται στην κοινωνία και η ηθική, πολιτική και διοικητική αναδιοργάνωση της νεολαίας μοιάζει πλέον πιο εφικτή από ποτέ. Την ίδια ώρα που ο Χατζής αφήνει παντού το πολιτικό στίγμα μιας γενιάς που έχει μάθει να αγωνίζεται και να κερδίζει, κάποιοι επιδίδονται σε αγώνες εντυπώσεων με μετακινήσεις στρατών σε κάθε πόλη, με δήθεν λεονταρισμούς απέναντι σε συμμαχητές τους και με πολιτικό λόγο περασμένων δεκαετιών. Αυτό αποτελεί δικαίωμά τους βέβαια, αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να αγχώνονται αρκετά. Και με το δίκιο τους...

Η πορεία του Κώστα τόσα χρόνια, στη ΜΑΚΙ, στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ αποτελεί εγγύηση και για την προσφορά του ως επόμενος Πρόεδρος της Οργάνωσης. Το ήθος που πρεσβεύει ο ίδιος θα είναι οδηγός και για το νέο ήθος της Οργάνωσης. Πρόκειται για το ήθος ενός ανθρώπου που κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που πολλά "γαλάζια" τέκνα εκμεταλλεύτηκαν γνωριμίες και βύσματα κι έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία από... το σπίτι τους, ο ίδιος υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό ως ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ για 1,5 χρόνο.

Η Αθήνα έδειξε το δρόμο για τη νίκη και την αλλαγή. Στηρίζουμε τον Κώστα Χατζή μέχρι το τέλος. Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν τίποτα. Οι αγώνες μας και οι ιδέες μας δεν είναι προς πώληση. Στις 19 Απριλίου η Οργάνωση θα έχει καινούριο Πρόεδρο, τον Κώστα Χατζή, γιατί πολύ απλά όπως είπαμε και παραπάνω "το ποτάμι δε γυρίζει πίσω...". Στις 19 Απριλίου όμως θα είμαστε όλοι μαζί, ακόμη και με όσους δεν στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, διότι η Οργάνωσή μας πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Η κοινωνία μας χρειάζεται."

 
Θεόδωρος Κουναδέας
Αλέξανδρος Κορνιωτάκης

3 σχόλια:

  1. Καλό είναι η παράταξη να έχει πολιτικό λόγο, αφού είναι και πολιτική νεολαία!Κακό, κάκιστο θα έλεγα, είναι να έχει παρα-πολιτικό λόγο!Καλό παιδί ο Χατζής, αλλά μέχρι εκεί!Δεν πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα καινοτόμα και πεφωτισμένη ιδέα οι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ να κάνουν σκοπιά στον 'άγνωστο' όταν οι άπλυτοι θα κάνουν πορείες!Ούτε πιστεύω είναι ιδιαίτερα ρεαλιστική η πρόταση για εθνική αγροτική πολιτική. Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής του οικονομικού θα γνώριζε ότι είμαστε ενεργό κράτος-μέλος της Ε.Ε. και πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Επίσης, η άγνοια και ο φαναστισμός οδηγούν την παράταξη στον απολήτικο γηπεδισμό σαν και αυτόν που βιώσαμε την Κυριακή στο ΣΕΦ. Αλήθεια θα μπορούσε κάποιος από την πνευματική ελίτ που είναι δίπλα στον Κώστα να μου εξηγήσει το βαθυστόχαστο νόημα του συνθήματος 'Είναι ντροπή, ντροπή να είσαι ΔΑΠ ΠΑΠΕΙ'?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να επισημάνω επειδή ήμουνα και στο ΣΕΦ ότι η κατάσταση δεν είναι ακριβώς όπως περιγράφεται.Ήταν αρκετά εύκολο να ξεχωρίσεις ποιος ήταν υποστηρικτής του χατζή ή του παπαμιμίκου η του Αξιώτη ... όσο για τον Ιωάννου δεν νομίζω να είχε κάποιο οργανωμένο blog κόσμου
    το ποίος είχε τον περισσότερο κόσμο ήταν δύσκολο να καταλάβεις και να το κρίνεις αντικειμενικά καθώς στην αριστερή πτέρυγα ήταν μαζεμένοι οι υποστηρικτές του χατζή και του Αξιώτη, όποιος ήταν το είδε.... εν αντίθεσή όλη η δεξιά μεριά ήταν του παπαμιμίκου οι οποίοι με μια πρώτη ματιά φενόντουσαν περισσότεροι ... όσοι ήταν εκεί το είδαν ... σχετικά με ένα παλιότερο άρθρο που λέει οτι Αξιώτης δεν θα μάζευε τις απαιτούμενες υπογραφές φάνηκε τελικά αν τις μάζεψε .....καταφέρνοντας μάλιστα να λάβει και την υποστήριξη Ιωάννου ....Εν αντίθεσή υποστήριξη στον παπαμιμίκο έδωσε ο παπαδομειχελάκης ....Για τον Χατζή δεν άκουσα κάτι.....Όσον αφορά τη ομιλία πραγματικά οι μόνοι που έμειναν να την ακούσουν ήταν οι υποστηρικτές Αξιώτη-παπαμιμικου καθώς από ότι φάνηκε τα ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ έπρεπε να μην χάσουν το πλοίο της επιστροφής το πόσο αντικειμενικά είναι αυτά που λέω είναι το πιο εύκολο πράγμα να διαπιστώσει κάποιος εφ όσον ήταν στο συνέδριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καθενας βαζει υποψηφιοτητα για να λαβει κρατικη θεση η να γινει βουλευτης.βαρεθηκαμε τους κομματκους αφισοκολλητες.δεν αναφερομαι προσωπικα στην υποψηφιοτητα χατζη γαιτι δνε τον ξερω τον ανθρωπο.αλλα γενικοτερα.θελουμε ανθρωπους πιστους στην παραταξη,αυτοδημιουργητους μακρια απο πρωην υπουργους,βουλευτες.το θεμα ειναι πια απο τις υποψηφιοτητες καλυπτει αυτα τα κριτηρια?και φυσικα δεν τιμουνε κανεναν οι καρεκλιες στο συνεδριο.τι σχεση μπορει να εχουν αυτα με τον φιλελευθερο προσανατολισμο της παραταξης και της νεολαιας?,την ανοχη στην αντιθετη αποψη,τον πολιτικο πολιτισμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή