Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η ΟΝΝΕΔ, η Ντόρα και οι συσχετισμοί του Συνεδρίου

Πηγή: http://www.antinews.gr/?p=35700

Μέρος 1ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Με αφορμή τα προσυνέδρια της ΟΝΝΕΔ που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα, το ANTINEWS επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση για τους συσχετισμούς και τις υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί είναι τέσσερις. Η πρώτη υποψηφιότητα που κατατέθηκε ήταν αυτή του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι 32 ετών, δηλαδή λίγο κάτω από το ηλικιακό όριο των 33 που προβλέπει το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ για τον πρόεδρό της (πάλι καλά που δεν έβαλαν όριο τα 40). Επαγγελματικά ασχολείται με τις ΜΚΟ (όπως ο ίδιος δηλώνει στο βιογραφικό του). Δημιούργησε αρκετές ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων η ΟΝΝΕΔ Α.Ε. για την οποία επικρίθηκε σφόδρα από την προηγούμενη ηγεσία της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το αξίωμά του, δηλαδή από τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Τον υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Ε. Στυλιανίδης, ο οποίος τον τοποθέτησε στο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ (από την οποία αποχώρησε με μια πρωτόδικη φυλάκιση) και κατόπιν στο Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε. (η θητεία του οποίου βρίσκεται μετά το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στον Εισαγγελέα). http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4555973&ct=1

Ο κ. Παπαμιμίκος διατηρεί προνομιακή σχέση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου «Μακεδονία» Ηλία Κουσκουβέλη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην καμπάνια του. Οι δύο άντρες, εκτός της σχέσης που ανέπτυξαν στο πανεπιστήμιο και την εκλογή του δεύτερου με τις ψήφους του πρώτου στη θέση του πρυτάνεως, συνδέονται και από την κοινή τους θητεία στο Δ.Σ. της ΜΚΟ «Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» (http://www.paron.gr/v3/new.php?id=7413&colid=&catid=33&dt=2006-03-05%200:0:0)

Η υποψηφιότητα Παπαμιμίκου συμπληρώνεται από τους περίφημους «σωματοφύλακες», με τους οποίους εδώ και χρόνια τους συνδέεται με την κοινή αγωνία για το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Τον Βασίλη Τοκάκη, στενό συνεργάτη (τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα) του Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της Ν.Δ. είχε ενταχθεί στο στενό επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας Αλογοσκούφη, ο κ. Τοκάκης ήταν αμειβόμενο μέλος του ΥΠΟΙΚΟ και του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Παράλληλο πολιτικό βίο με τον Βασίλη Τοκάκη έχει και ο δεύτερος σωματοφύλακας του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο Κώστας Κατσαφάδος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά. Ο κ. Κατσαφάδος, υποστήριξε και αυτός την υποψηφιότητα Μπακογιάννη, υπήρξε έμμισθος υπάλληλος (και αυτός) του Γιώργου Αλογοσκούφη, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός για υπόθεση ξυλοδαρμού του τ. πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά. http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=08.10.2006,id=62788692  

Με την υποψηφιότητα Παπαμιμίκου συντάσσεται και η Ντόρα Μπακογιάννη. Παρ ό,τι επισήμως δηλώνει ότι δεν θα πάρει θέση, οι δικοί της υποστηρικτές στην Νεολαία, έχουν ήδη ταχθεί υπέρ του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Επικεφαλής της ομάδας της Ντόρας στην ΟΝΝΕΔ είναι ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, ο οποίος είχε προεκλογικά αναλάβει τη συγκέντρωση υπογραφών από ΟΝΝΕΔίτες για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Μπακογιάνη. Εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στις 1000 υπογραφές της Ντόρας και στις 50 κεντρικές υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητας Μπακογιάννη. Μαζί με τους Γιώργο Τσίνα (πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Περιστερίου και θερμό υποστηρικτή της Ντόρας) και Βελισσάριο Μηλιώνη ( ανάμεσα στις 1000 υπογραφές Μπακογιάννη, έμμισθος υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών επί Ν.Δ. ) δημιούργησαν πριν από λίγες ημέρες έναν δικτυακό τόπο το www.Oppenonned.gr Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η προώθηση της υποψηφιότητας Παπαμιμίκου. Όποιος ανατρέξει στον εν λόγω δικτυακό τόπο δεν θα βρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Αντιθέτως θα βρει τις πολιτικές θέσεις του κ. Παπανικολόπουλου, όπου μεταξύ άλλων προβάλλεται μετ΄ επιτάσεως «Το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ» .

Ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος γνωρίζονται από παλιά. Οπως γνωριζονται και με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, το δευτερο πρωτοπαλίκαρο της Ντόρας στην ΟΝΝΕΔ. Από την περίοδο της ενασχόλησής του με τις ΜΚΟ. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήλεγχε 5 ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνταν από κρατικά κονδύλια κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ.:

1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
3. BALKAN A.I.D.
4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι σήμερα ακόμα Πρόεδρος της ΜΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΚΟ» http://www.europers.org/index.php?page=index&subpage=11

Η ΜΚΟ αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών με τουλάχιστον 5 εκατομμύρια Ευρώ κατά την περίοδο 2005-2007 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=129838 περίοδο όπου αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και Υπουργός για ένα μεγάλο διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αναδεικνύεται και η στρατηγική της Ντόρας. Γνωρίζει ότι η σημερινή επιρροή της στη νέα Νέα Δημοκρατία είναι μικρή. Όπως άλλωστε και στην ΟΝΝΕΔ, όπου δεν θα ρισκάρει να κατεβάσει μόνη της υποψηφιότητα για να συρρικνώσει την όποια επιρροή της σε ποσοστά κάτω του 10%.

Βγάζει τους δικούς της μπροστά, και την κατάλληλη ώρα θα βγούν δημοσίως και θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Μαζί με αυτούς, θα αποσυρθεί από την κούρσα και ο άλλος υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Ιωάννου, ο οποίος είναι άνθρωπος επιρροής του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου και έπεσε στη μάχη ως «λαγός» του Ανδρέα Παπαμιμίκου, για να χτυπήσει την υποψηφιότητα Χατζή, κυρίως στην περιοχή της Εύβοιας.

Παράλληλα η Ντόρα, όπως είδαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, http://www.antinews.gr/?p=35644#comment-403824 έχει ρίξει στη μάχη για την υποψηφιότητα Παπαμιμίκου, με ακραίο τρόπο τα φιλικά προς εκείνην ΜΜΕ και blog.

Όλα αυτά που καθύβριζαν τον Αντώνη Σαμαρά με ακραίο και χυδαίο τρόπο, και συνεχίζουν επιλεκτικά να το κάνουν και σήμερα.

Ποιος είναι όμως ο σκοπός της ; Η μεγαλύτερη δυνατή επιρροή στα όργανα. Όχι τόσο στην ΟΝΝΕΔ, όσο στο κόμμα. Πληροφορίες, μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ντόρας και Παπαμιμίκου για την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος (μέσω ΟΝΝΕΔ σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος ο Παπαμιμίκος) τουλάχιστον είκοσι μελών που θα υποδείξει εκείνη.

Γι αυτό τον λόγο και πριν από 15 ημέρες ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον σκληρό Ντορικό πυρήνα (Γεωργιάδη, Ταχιάο, και Φάκα) οι οποίοι ήδη ενεργοποιήθηκαν σκληρά υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Φωτογραφίες:

1.Ο κ. Παπαμιμίκος σε συγκέντρωση της Ντόρας (10/11/2009)


2.Οι κ. Μητσοτάκης, Ιωάννου, Παπανικολόπουλος



3.Οι κ. Παπανικολόπουλος, Ιωάννου, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο βάθο9ς διακρίνεται ο γνωστός παράγοντας κ. Κώστας Πάσχος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου