Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οι μονομάχοι της ΟΝΝΕΔ

Θάνος Δημάδης
http://www.ellispoint.gr

«Καρατσεκαρισμένες» πληροφορίες -όπως θα έλεγε και η αείμνηστη Μαλβίνα- λένε ότι όσο οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή, τα αίματα ανάβουν όλο και πιο πολύ. Βλέπετε, στη ΝΔ δεν υπάρχει μόνο η σύγκρουση της Ντόρας με το Σαμαρά, αλλά και μεταξύ των υποψηφίων Κώστα Χατζή, Βασίλη Αξιώτη και Ανδρέα Παπαμιμίκου οι οποίοι έχουν πάρει τα… «πιστόλια» από το τραπέζι και έχουν ήδη βάλει το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Κάτι λιγότερο από μία βδομάδα απομένει και ακόμα οι τρεις υποψήφιοι δεν έχουν καταλήξει αν θα ψηφίσουν τελικά ή όχι οι Οννεδίτες του εξωτερικού. Μέχρι πρότινος η πλευρά Παπαμιμίκου- που έχει από πίσω της τον κομματικό μηχανισμό του Ευρ. Στυλιανίδη- «έδειχνε» το αντίπαλο δέος Κώστα Χατζή, ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στις οργανώσεις εξωτερικού. Ο Χατζής «καθαρόαιμος» προεδρικός με ερείσματα στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά διατείνεται ότι θέλει και αυτός την ψήφο των ομογενών και «δείχνει» με τη σειρά του το κόμμα που σε περίοδο κρίσης κάνει… οικονομικές περικοπές με αποτέλεσμα να μην δεχτεί να στηθούν κάλπες στις ΟΝΝΕΔ εκτός Ελλάδας.

Στην ουσία, παρότι οι υποψήφιοι είναι τρεις, το αποτέλεσμα θα κριθεί μεταξύ Παπαμιμίκου και Χατζή να διεκδικούν την εκλογή τους από τον πρώτο γύρο. Κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες φέρονται να δίνουν τον «αέρα» νίκης στο κ. Χατζή, το πουλέν του Σαμαρά, ενώ η εκλογή Χατζή θα είναι σίγουρα ακόμα μία εσωκομματική νίκη για το προεδρικό μπλοκ στο εσωτερικό της ΝΔ. Το προεδρικό περιβάλλον, όμως, έχει έναν ακόμα πολύ ισχυρό λόγο να μην επιθυμεί να εκλεγεί τελικά ο κ. Παπαμιμίκος στη θέση του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Ως γνωστόν ο τελευταίος χαίρει της διακριτικής στήριξης της κ. Μπακογιάννη, και σίγουρα ο κ. Σαμαράς δε θα ήθελε στην περίπτωση τελικά διαγραφής της από τη ΝΔ να βρει απέναντί του τη σθεναρή αντίσταση της ΟΝΝΕΔ αν τελικά δεν εκλεγεί ο εκλεκτός του κ. Χατζής. Παρά την κριτική που δέχτηκε για τα χιλιάδες sms που έστειλε σε όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ εκμεταλλευόμενος τις λίστες που ήρθαν στα χέρια του από τα εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ, ο Κ. Χατζής έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να διατηρήσει το «ηθικό» του πλεονέκτημα έναντι του βασικού του αντιπάλου Α. Παπαμιμίκου, ο οποίος επί εβδομάδες απολογούνταν για δραστηριότητες στις οποίες είχε ανακατευτεί στο παρελθόν με ανώνυμες εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και δικαστικές περιπέτειες όπου παρά την τελική αθώωσή του «πληρώνει» ακόμα το τίμημα της καχυποψίας γύρω από το πρόσωπό του…

Τέλος, η υποψηφιότητα του Βασίλη Αξιώτη αποτελεί μάλλον την «βιτρίνα» της όλης εσωκομματικής σύγκρουσης αφού μπορεί να μην κατάφερε τελικά να έχει τη στήριξη όσων περίμενε στο εσωτερικό της ΝΔ, τον βοηθάει όμως εξαιρετικά η εικόνα του την οποία έχει διαχειριστεί πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα της προβολής του, κεφαλαιοποιώντας έτσι με την υποψηφιότητά του τη δυναμική που ανέπτυξε επί σειρά ετών στις οργανώσεις της ΔΑΠ. Παρότι είναι απίθανο να εκλεγεί την Κυριακή αυτό που λένε για τον Βασίλη Αξιώτη είναι ότι «θεωρείται ήδη από τώρα φαβορί στο επόμενο ραντεβού για την εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου