Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Μίλτος Χρυσομάλλης: "Γιατί στηρίζω τον Ανδρέα..."

Από τον Μίλτο Χρυσομάλλη
Καλαμάτα

Με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Συναγωνιστές σε χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία αγωνιζόταν να βρει τη σωστή περπατησιά για να πείσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να την πιστέψουν και να της εμπιστευθούν το μέλλον της χώρας.

Δουλέψαμε μαζί, αγωνιστήκαμε μαζί, μπήκαμε παρέα σε μάχες για την παράταξη, τις ιδέες, το καλό της ΟΝΝΕΔ.

Με τη γαλάζια σημαία ψηλά, όχι τους παράγοντες. Με την ισχύ των διαχρονικών πιστεύω της ΝΔ, όχι την επιρροή των «γνωστών». Με τη δύναμη του λόγου μας, όχι των κολλητών. Με την αλήθεια της πορείας μας, όχι με την εικόνα που επιλέγουν οι «ειδικοί».

Ο Ανδρέας είναι φίλος και συμμαχητής. Προχωρά μπροστά με ευπρέπεια, συνέπεια, ειλικρίνεια. Πιστεύει στο διάλογο, στα επιχειρήματα, στα έργα. Αγαπά την πατρίδα, αγωνίζεται για την παράταξη, σέβεται τους αντιπάλους, στηρίζει και στηρίζεται στους φίλους. Δεν διαλαλεί τις αξίες του, τις υλοποιεί στην καθημερινή του ζωή, στις επιλογές των ανθρώπων που έχει δίπλα του και στις πράξεις του.

Ο Ανδρέας όταν σε κοιτά, σε βλέπει. Όταν του μιλάς, σε ακούει. Όταν διαφωνεί, τεκμηριώνει. Όταν έχεις δίκιο, το δέχεται. Όταν διεκδικεί, επιλέγει το fair play.

Και κάτι ακόμα. Ο Ανδρέας δεν επενδύει στο χρίσμα, στη στήριξη «παραγόντων», στην υπόσχεση «κουκιών» από δήθεν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Με τον Ανδρέα προσκαλέσαμε το 2005 στη Θεσσαλονίκη τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά….στην πρώτη του κομματική εκδήλωση μετά την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, τότε που διένυε τα τελευταία χιλιόμετρα της πολιτικής του ερήμου, τότε που οι σημερινοί όψιμοι «ορκισμένοι υποστηρικτές» του, χαμογελούσαν ειρωνικά ακόμα και στο άκουσμα του ονόματός του, έχοντας ήδη προεξοφλήσει το πολιτικό του τέλος.

Αλλά και πρόσφατα στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές μαζί με τον Ανδρέα δώσαμε τη μάχη από κοινού για την εκλογή του σημερινού προέδρου, του ηγέτη που ανέδειξε την αξία της συμμετοχής, της άποψης, του λόγου, της ευπρέπειας, της, εκ των έσω, δικαίωσης ενός αγώνα καλού, τίμιου, καθαρού.

Έμπρακτα υποστηρικτής του προτύπου αυτού, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, έχει κερδίσει τη στήριξή μου, όχι επειδή είναι φίλος μου, αλλά επειδή είναι ο μόνο που μπορεί να φέρει αυτές τις αρχές και τις αξίες, την αλλαγή, και στην ΟΝΝΕΔ, να κάνει την ΟΝΝΕΔ μπροστάρη στον αγώνα για μια Νέα Νέα Δημοκρατία, για Νέα Μεταπολίτευση. Κρίνω πολιτικά και υπέγραψα για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου, όπως έκρινα και όταν έβαλα την υπογραφή μου για τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά. Στηρίζω Ανδρέα Παπαμιμίκο για την παράταξη, την ΟΝΝΕΔ, τη νεολαία, τον Αρχηγό, την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου