Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η ΟΝΝΕΔ χρειάζεται αγωνιστές των δρόμων και όχι καρεκλοκενταύρους των ΜΚΟ

http://www.antinews.gr/?p=41089 

Γιατί στηρίζουμε Κώστα Χατζή 

Θεωρούμε ότι η συνέντευξη των Κώστα Χατζή και Ανδρέα Παπαμιμίκου στους Αδέσμευτους Μπλόγκερς στους Αδέσμευτους Μπλόγκερς αποτυπώνει πεντακάθαρα το τι είναι ο ένας και τι είναι ο άλλος.

Αν δεν το κάνατε ήδη διαβάστε τις: http://www.antinews.gr/?p=40915 και εδώ http://www.antinews.gr/?p=40980

Κατά τη γνώμη μας από τις απαντήσεις, η πλάστιγγα βαρύνει στην πλευρά του Κώστα Χατζή, κυρίως επειδή παραδέχεται ότι η ΟΝΝΕΔ έχει γίνει παρέα σαλονιού αντί νεανικό αγωνιστικό κίνημα

Κώστας Χατζής: Η ΟΝΝΕΔ έχει όντως ξεχάσει τι θα πει δρόμος. Και έχει επιτρέψει σε περιθωριακές μειοψηφίες να θεωρούν μονοπώλιό τους το δρόμο και να αναγάγουν σε μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης τη χρήση βίας.

Αντιθέτως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δείχνει να αγνοεί ή έστω να μην παραδέχεται την ανυπαρξία της ΟΝΝΕΔ στους δρόμους, στους κοινωνικούς αγώνες και σε όλα τα δρώμενα των τελευταίων ετών με τα συλλαλητήρια για το λαθρονομοσχέδιο κλπ:

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Η ΟΝΝΕΔ γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει δρόμος και τι θα πει πεζοδρόμιο και τι θα πει κοινωνικοί αγώνες υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της νέας γενιάς. Δεν έχουμε ξεχαστεί καθόλου, ούτε αποσυρθήκαμε ποτέ από το προσκήνιο των κοινωνικών αγώνων, αλλά είναι γεγονός ότι πρέπει να σπρώξουμε ακόμη πιο μέσα τη Νεολαία μας στην καρδιά της κοινωνίας και των προβλημάτων της νέας γενιάς.

Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές οι εποχές έντονων κοινωνικών αναταράξεων που έρχονται απαιτούν μαχητές των δρόμων και όχι καρεκλοκένταυρος των σαλονιών και των κομματικών γραφείων.

Μια μακρά περίοδος αποπολιτικοποίησης της ΟΝΝΕΔ αλλά και γενικά της ελληνικής νεολαίας τελειώνει βίαια.  Η Νέα Μεταπολίτευση έρχεται να σαρώσει όλο το σαθρό σύστημα της καθεστωτικής «ψευδοαριστεράς» και της χαζοχαρούμενης ενοχικής «δεξιάς».

Η  «Ανώνυμος Εταιρεία Ηρώων Πολυτεχνείου», τα ρετάλια της καθεστωτικής κρατικοδίαιτης «αριστεράς» και οι συμπλεγματικοί κοσμοπολίτες «δεξιοί», όλοι συνέταιροι στην παρακμή, θα πάνε σπίτια τους.

Το πατριωτικό και κοινωνικό κίνημα  της Νέας Μεταπολίτευσης, με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά,  απαιτεί ηγεσία της ΟΝΝΕΔ που θα σπάσει το απόστημα της ενδοπανεπιστημιακής διαπλοκής συνδικαλιστών φοιτητών – πανεπιστημιακών, θα γίνει πρωτοπορία στην συντριβή της πνευματικής αγκύλωσης, της πολιτικής ορθότητας των χώρων που θα έπρεπε να ‘ναι το θερμοκήπιο της εθνικής, κοινωνικής και πνευματικής αναγέννησης της χώρας και του λαού της. Θα ξαναφέρει τους νέους στην αληθινή πολιτική.

Στηρίζουμε λοιπόν Κώστα Χατζή γιατί οι καιροί απαιτούν νεολαίους μαχητές των δρόμων και όχι καρεκλοκένταυρος των σαλονιών και του κομματικού σωλήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου