Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ποιά ΟΝΝΕΔ απαιτούν οι καιροί;

http://www.antinews.gr/?p=39986

Πέρα από την καθεστωτική «ψευδοαριστερά» και της χαζοχαρούμενη ενοχική «δεξιά»


Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν απ’ τους δυο. Με τον Κώστα Χατζή έχω μιλήσει μόνο μια φορά στο τηλέφωνο. Με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ούτε καν αυτό. Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά ή τα τυφλά πυρά των εκατέρωθεν φανατικών. Όμως ακούω, διαβάζω και βλέπω. Ποιόν απ’ τους δυο λοιπόν; Τι νεολαία θέλουμε στους δύσκολους καιρούς που έρχονται;

Το μέλλον έρχεται καλπάζοντας.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, αφού σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τόνο διεκτραγώδησε την κατάσταση της οικονομίας μετά έκανε κάτι συγκλονιστικό πολιτικά: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Μαζί με τον Ραγκούση και την παρέα τους είχαν ως πρώτο μέλημα την ελληνοποίηση του Μουσταφά και την εγγραφή του στους ελληνικούς καταλόγους. Οι δουλέμποροι ήδη διαφημίζουν τον ελληνικό «οίκο ανοχής» στις φυλλάδες της Λαχώρης και του Χοραμσάρ. Τεράστια επιτυχία του «νέου ΠΑΣΟΚ»…

Μέσα από υπουργικά συμβούλια – τηλεριάλιτυ, οι νεκροθάφτες του πάλαι ποτέ «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» εξήγγειλαν μέτρα, που προκάλεσαν φυγή κεφαλαίων και μετέτρεψαν την αγορά σε Αλμυρά Έρημο.

Το νέο ΠΑΣΟΚ βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα. Η ψωραλέα τάξη πραγμάτων της «προοδευτικής» γραφειοκρατίας ετοιμάζεται να τινάξει τα πέταλα.

Όμως η Πατρίδα δεν είναι εταιρεία. Δεν μπορεί να κλείσει και να μπει σε εκκαθάριση και οι νταβατζήδες κι οι κερδοσκόποι να παίξουν τα ιμάτια της στο μπαρμπούτι, κάτω από τον σταυρό κι εμείς να τα μαζέψουμε και να φύγουμε. Δεν μπορούμε να πούμε, κάναμε κάποτε μιαν Επανάσταση αλλά δεν μας βγήκε, οπότε τους ζυγούς λύσατε. Αυτή η φλούδα γης μας έτυχε. Εδώ θα μείνουμε. Εδώ θ’ αγωνιστούμε. Η Πατρίδα, η Κοινωνία, θα μηδενίσει και θ’ αρχίσει ξανά. Θα γκρεμιστούν όλα και θα τα χτίσουμε καινούργια. Όλα. Με νερό, χώμα και φιλότιμο. Ελληνικά.

Μια μακρά περίοδος αποπολιτικοποίησης της ΟΝΝΕΔ αλλά και γενικά της ελληνικής νεολαίας τελειώνει. Βίαια. Γιατί η νέα Μεταπολίτευση έρχεται βίαια, μέσα από την επερχόμενη κατάρρευση όχι μόνον της οικονομίας αλλά όλου του σαθρού συστήματος της καθεστωτικής «ψευδοαριστεράς» και της χαζοχαρούμενης ενοχικής «δεξιάς». Τριάντα χρόνια στρέβλωσης, καπηλείας και πλιάτσικου τελειώνουν με τον ορυμαγδό της Πτώσης. Ο βρώμικος Ναός, το Μαυσωλείο των Μουχλιασμένων Ιδεών που χτίστηκε ρουσφέτι το ρουσφέτι, κομπίνα την κομπίνα, καταρρέει με πάταγο. Ο φασισμός της πολιτικής ορθότητας φαλίρισε. Η Ανώνυμος Εταιρεία Ηρώων Πολυτεχνείου, τα ρετάλια της καθεστωτικής κρατικοδίαιτης «αριστεράς» και οι συμπλεγματικοί κοσμοπολίτες «δεξιοί», όλοι συνέταιροι στην παρακμή, θα πάνε σπίτια τους. Θα δούμε απίστευτα πράγματα να συμβαίνουν στις μέρες μας.

Μόνος φορέας ελπίδας και απαραίτητη προϋπόθεση η διατήρηση και ποιοτική αναβάθμιση του κινηματικού χαρακτήρα που έφερε τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ., συντρίβοντας σόγια και βεβαιότητες και κατεδαφίζοντας αλαζονικά χαμόγελα.

Το πατριωτική και κοινωνικό κίνημα της Νέας Μεταπολίτευσης, με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά, απαιτεί νεολαία που να μην βραδυπορεί. Οι άγριοι αλλά και γόνιμοι καιροί που έρχονται για την κοινωνία και την Πατρίδα, απαιτούν μαχητές με καθαρό βλέμμα. Απαιτούν ριζοσπαστική ηγεσία. Απαιτούν ηγεσία που θα τ’ αλλάξει ΟΛΑ, που θα επαναϊδεολογικοποιήσει την ΟΝΝΕΔ, θα την μετατρέψει σε δύναμη αμφισβήτησης και ανατροπής.

Απαιτείται ηγεσία που θα σπάσει το απόστημα της ενδοπανεπιστημιακής διαπλοκής συνδικαλιστών φοιτητών – πανεπιστημιακών, θα γίνει πρωτοπορία στην συντριβή της πνευματικής αγκύλωσης, της πολιτικής ορθότητας των χώρων που θα έπρεπε να ‘ναι το θερμοκήπιο της εθνικής, κοινωνικής και πνευματικής αναγέννησης της χώρας και του λαού της. Ηγεσία που θα ξαναφέρει τους νέους στην αληθινή πολιτική. Συμμαχητές, συμμέτοχους, συνδημιουργούς.

Το μέλλον απαιτεί ηγεσία της ΟΝΝΕΔ που θα πατήσει στο κεφάλι το φίδι του εκφασισμού των πανεπιστημιακών χώρων από τραμπούκικες μειοψηφίες θρασύδειλων μηδενιστών. Μια τέτοια ηγεσία δεν μπορεί να δέχεται να «ποντάρουν» πάνω της τα ρετάλια της ηττημένης «κομματικής αριστοκρατίας» και των υποστηρικτών της.

Θέλουμε άραγε νεολαία σημαιοφόρο της εθνικής και κοινωνικής πρωτοπορίας, ή νεολαία στελεχών τρέντυ, στα μέσα και στα έξω, σκαλοπάτι για υποψήφιους λέκτορες, «νταραβεριτζήδες» των πρυτάνεων, εκκολαπτήριο επαγγελματιών της πολιτικής;

Θέλουμε ισορροπιστές, θεσιθήρες ή Εθελοντές Πολεμιστές του Μέλλοντος;

Θέλουμε νεολαία μαχητών, που θα ξεπερνά το κόμμα μέσα στην κοινωνία, θα του ασκεί δημιουργική κριτική και πίεση, νεολαία εργαστήριο νέων ιδεών, ή ΜΚΟ του καθεστωτικού λόγου;

Θέλουμε Νεολαία Ιδεολόγων Αγωνιστών ή μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «ιδεών»;

Καθαρό βλέμμα, λοιπόν. Καθαρές κουβέντες: Κώστα Χατζή.

Αριστερά της Δεξιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου