Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η ΟΝΝΕΔ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Η Η ΟΝΝΕΔ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ;

Έχουμε παρακολουθήσει ολοι μας τους 3 υποψηφίους να παραθέτουν τις αποψεις τους και τα επιχειρήματα τους για την αλλαγή που θα επιφέρει ο καθένας τους στην ΟΝΝΕΔ και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Συμμετείχα στα περισσότερα προσυνέδρια και παρατήρησα μεγάλη αποκλιση ιδέων και προτάσεων μεταξύ των δύο υποψηφίων Χατζη και Παπαμιμίκου.

Τους άκουσα προσεχτικά και τους δύο για να δώ σε τι βάση κειμένονται οι απόψεις τους. ο κ. Παπαμιμίκος λοιπόν ήταν "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ". Όλα του τα επιχειρήματα και οι αλλαγές αφορούσαν στην οργάνωση της ΟΝΝΕΔ, στα χρόνια εκλογής του προέδρου, στον τρόπο εκλογής των εκλεκτόρων, ιδρυση ελεγκτικης επιτροπης, αποκτηση ΑΦΜ της ΟΝΝΕΔ... μπορω να πω πως αρκετες προτασεις ήταν ενδιαφέρουσες αλλα δεν ξέρω κατα πόσο ήταν ουσιαστικές.

Δλδ. το λεκανοπέδιο και η Θεσσαλονίκη καλύπτονται με αυτές τις προτάσεις αλλα πραγματικά πιστεύετε ότι κάτι από ολα αυτά θα επηρεάσει ην λειτουργία των επαρχιακών οργανώσεων οννεδ και τα μέλη τους; γιατί από όλα όσα αναφέρθηκαν σχεδον άφησαν τελείως απαθή τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ μας που με συνόδευαν. αντιθέτως πολλά απο αυτά θα διεσχεράνουν ακόμη περισσότερο την δύσκολη θέση μας μέσα στους νομούς.

Στην συνέχεια άκουσα τον υποψήφιο κ. Χατζή. είπε πάρα πολλα και έκανε διάφορες τοποθετήσεις για θέματα που αφορούν τους νέους. Διάφοροι ειρωνεύτηκαν πως δεν ξέρει σε ποιο ακροατήριο απευθύνεται και πως με αυτά που λεει καλύτερα να πάει για πρόεδρος ΝΔ. περα από αυτά τα σχόλια εγω εκτίμησα δεόντως την προσπάθειά του να αναδείξει τα προβλήματα των νέων και αυτά που πραγματικά τους απασχολούν.

Οι περισσότεροι νέοι μαστίζονται απο ανεργία και τους είναι πλήρως αδιάφορο εαν ο προεδρος οννεδ θα εκλέγεται ανα 3 η ανα 4 η ανα 5 χρόνια. αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το μέλλον τους. η ΟΝΝΕΔ διαφέρει σε πάρα πολλα απο τη ΔΑΠ (οι περισσότεροι είρωνες ήταν δαπιτακια που τα ειχαν φερει για να βαρανε παλαμακια). η ΔΑΠ απασχολείται με την κλειστή κοινωνία του εκάστοτε πανεπιστημίου. η ΟΝΝΕΔ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ άρα και τα όποια προβλήματα τους απασχολούν. Η ΟΝΝΕΔ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΜΑΣ γι αυτό έχει και διάφορεσ γραμματείες που απασχολούνται με κοινωνικά πολιτικά, περιβαλλοντικά, ανθρωπιστικά θέματα.

δεν γίνεται λοιπόν ο νέος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ να αναλώνεται με τα διαδικαστικά και να μην δίνει την σημασία που χρειάζεται στο μέλλον και στην παρούσα κατάσταση των μελών της ΟΝΝΕΔ.

τέλος όταν ο Χατζής ήρθε στην πόλη μας μίλησε για θέματα που απασχολούσαν τον Νομό μας και πως η ΟΝΝΕΔ θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό. μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός γιατί δεν περίμενα να είναι τόσο ενημερωμένος και να αναφερθεί τόσο προσωπικα σε θέματα του Νομού όπως τα μεγάλα ποσοστα ανεργίας και τα stage και για την αποχή των νέων απο τα κοινα. Παράλληλα βέβαια επισκεύθηκε το ειδικό σχολείο τρίπολης και τον ΟΚΑΝΑ για να ενημερωθεί για τις ανάγκες και τα προβλήματα των συγκεκριμένων φορέων. έτσι θα έπρεπε να φέρεται ο κάθε υποψήφιος! να είναι κοντά στους νέους σε όλους τομείς της ζωής τους.

επικοινωνώντας με φίλο ΟΝΝΕΔιτη απο την Κατερίνη έμαθα ότι εκεί μιλήσε για τους νέους αγρότες. σε κάθε νομό ενημερώνεται για τα προβλήματα και κάνει συγκεκριμένες τοποθετήσεις που αφορούν τους νέους.

καλό είναι να αλλάξουν οι διαδικασίες για να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στην οργάνωση αλλά ο ξύλινος λόγος δεν βοηθά καθόλου αυτή την πρακτική! αντιθέτως η κοινωνική πολιτική του Κωστα Χατζή του έδωσε σημαντική ώθηση και κυρίως κέρδισε την εκτίμηση όλων μας επειδή φάνηκε ότι στέκεται δίπλα μας!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ για το μέλλον που αξίζει στην ΟΝΝΕΔ και στις περιφερειακες οργανωσεις της

ΟΝΝΕΔ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. 'τόσο ενημερωμένος και να αναφερθεί τόσο προσωπικα σε θέματα του Νομού όπως τα μεγάλα ποσοστα ανεργίας και τα stage και για την αποχή των νέων απο τα κοινα'
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    ρε παιδια κανετε που κανετε προπαγανδα τουλαχιστον ρωτηστε κανεναν που να ξερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδη εγω ξερω γτ ζω χρονια στο νομο μας η ανεργια των νεων εχει ξεπερασει το 65% σε ποσοστο! και αυτο μπορεις να το δεις γτ ειναι επισημη μετριση του υπουργειου εσωτερικων. γι αυτο το λογο ειπα οτι ειναι φλεγον και κυριο θεμα του νομου μας. αλλο η κατερινη που εχουν τα χωραφια τους και ειναι αγροτες και αλλο εμεις που μας εχει φαει το βουνο και η πετρα!

    ΟΝΝΕΔ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή